Kontsert ” TORMIS KÕRVEAIAL” 13. augustil 2017 helilooja Veljo Tormise sünnikodus

Kontsert ” TORMIS KÕRVEAIAL”

13. augustil 2017 kell 16 helilooja Veljo Tormise sünnikodus

Kõrveaia talu, Aru küla, Kuusalu vald

Veljo Tormise Kultuuriseltsile ja Kõrveaia muusikalise pärastlõuna osalistele

3.augustil 2017

Laululooja elab meie seas edasi, kuni ta loomingut vajatakse. Kuni on lauljaid ja kuulajaid – osasaajaid ja kaasakõlajaid. See sai taas tõeks Kõrveaial. Veelgi südamlikumal ja kodusemal kombel, kui mälestuskontsertidel suurtes pidulikes linnasaalides. Sünnipaigal on inimsüdames eriline koht. Õnneks jõudis Veljo veel ka ise tänada Kõrveaia praegust pererahvast, Andrest ja Jannet. Neil on olnud imeline võime suure tööga taastada ja ellu äratada mitte vaid ta sünnikodu väline olemus, vaid ka kohavaim ja eluhingus. Kõik esinejad ja kohalolijad said selles veenduda. Ja ühtlasi ka ise olla osa sel pühapäeval Veljo sünnitalus sündinud meeltkinnitavast ühisvaimsusest. Saime selle pärastlõuna jooksul nii päikest kui vägevat vihma, nagu Veljo loomingu ja üldse – elutäiuse juurde käib! 

Olge te südamest tänatud – kõik korraldajad ja kaasategijad! Regilaulu iseloomulik põhimõte on kordus. Loodame Kõrveaia muusikasündmuste kordumajäämist.

Lea ja Tõnu Tormis

TORMIS KÕRVEAIAL A3

Täname „Tormis Kõrveaial“ toimumise õnnestumise ja abi eest:

Eesti Kultuurkapital, Kuusalu vallavalitsus, Janne ja Andres Nurja, Kõrveaia naabreid Naida Toomingas, Thea ja Tiit Vikson, Disainkivi OÜ, Andres Allmägi, Põhjakivi Grupp OÜ, Tiina Laansoo, Aru küla rahvast mõistva suhtumise eest, Leedikõrve Taimekasvatusühistu, Aleksander Skolimowski, Verner Kurg, Liina Veeleid, Maxiteam OÜ, Valkla Rannarestoran, Liina Märtson, Ulve Märtson, Kalmer Märtson, Tõnu Idavain, Eelika Krasmus, Silva Sisa, Meeli Sarapuu, Marianne Kiholane, Joel Kivi, Raul Valgiste, Kolga-Kuusalu kammerkoor, Taavi Esko, RAM, Mikk Üleoja, Mari Jürjens, perekond Johansonid, Krista Citra Joonas, Anne Prommik, Veldi ja Tütred OÜ, Ülari Lahesalu.

 

13.augustil kell 16 Helilooja Veljo Tormise sünnipäeva nädala raames pärastlõuna kontsert jutuvestmisega „Tormis Kõrveaial“.

Kontserdil esinevad RAM, juhatab peadirigent Mikk Üleoja, perekond Johansonid ja Krista Citra Joonas, Mari Jürjens,

Kolga-Kuusalu kammerkoor dirigent Taavi Esko jt.

AVATUD VALKLA RESTORANI KOHVIK.

KAASA SULARAHA.

Kontsert on tasuta.

Kogu ürituse kestus umbes 4h.

KUTSUME ÜLES TEGEMA ANNETUST Veljo Tormise stipendiumi fondi.

Veljo Tormise fond on loodud 2000. aastal Veljo Tormise ja Eesti Kooriühingu algatusel. Veljo Tormise fondi eesmärgiks on väärtustada rahvusliku suunitlusega kooriloomingut. Veljo Tormise fondi stipendiumid on pälvinud isikupärase stiili ja kaasaegse rahvusliku helikeele kasutamise eest heliloojad Ester Mägi (2004), Urmas Sisask (2006), Piret Rips-Laul (2009), Pärt Uusberg (2011) ja Tauno Aints (2017). Järgmine stipendiaat kuulutatakse välja Veljo Tormise 90. sünniaastapäeval 7. augustil 2020.

Täname kõiki lahkeid annetajaid, kes on varasemalt toetanud Veljo Tormise fondi  ja oleme avatud uutele annetustele.

Annetuste tegemiseks vajalik info:

saaja: Sihtasutus Eesti Rahvuskultuuri Fond

pangakonto: Swedbank EE672200221001101347

selgitus: annetus Veljo Tormise fondi

Infot Veljo Tormise fondi kohta leiab veel  siit: http://www.erkf.ee/uudised/tauno-aints-palvis-veljo-tormise-fondi-stipendiumi

“Thttp://klassikaraadio.err.ee/v/suveduur/saated/5993d84a-9639-4427-8955-4fbde5664344/suveduur-7-augustil

ormis Kõrveaial” toetajad: Eesti Kultuurkapital, Kuusalu vald, Veljo Tormise Kultuuriselts, perekond Nurja, Põhjakivi Grupp OÜ Tiina Laansoo, Disainkivi OÜ Andres Allmägi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.