Tule tulemine 1.-2.juuli Kuusalu vallas

Tule tulemine Kuusalu vallas
Esmaspäev, 1. juuli:
Kell 19.00 tule vastuvõtutseremoonia Anija mõisas – Kuusalu vallavanem võtab Anija vallavanemalt tule vastu. Tuli liigub Anija mõisast läbi Härmakosu küla Kõrveaiale helilooja Veljo Tormise sünnikodusse.
Kell 19.30-22.30 Peotule tervituse teevad Kuusalu valla esindajad, rahvakultuurirühmad (Kuusalu-Rakvere ühendatud meeskoor, KolgaKuusalu kammerkoor, vanaemade tantsurühm Tiiu, Kuusalu pasunakoor, Kergemuusikakoor Hea Tuju Esmaspäev, naislauluansambel Viisiveeretajad. Simman Lahemaa Rahwamuusikutega. „EV100 igas külas“ mälestustahvli kinkimine Kõrveaia talule. Mulgi pudru söömine, avatud puhvet.
Kell 22.15 tulekiirte jagamine kõigile soovijatele, ka neile, kes soovivad viia peotule Kuusalu kultuuriinimeste kalmudele.
Kell 22.30 liigub tulekolonn Kõrveaialt ära, tuli viiakse “puhkama” Kuusalu kirikusse. Kuusalu meeskoor on tulevalves.
Tule kõrvalteekond: kell 23 jõuab üks tulekiir jõuab Salmistu randa, tulekiir viiakse paadiga merele Veljo Tormise viimasesse puhkepaika. Laulab KolgaKuusalu kammerkoor.
Teisipäev, 2. juuli:
Kell 9.45-9.55 Kuusalu kiriku ees signatuuri saatel tule äratus. Kell 9.55-10 tuleteekonna rongkäigu kogunemine.
Kell 10-10.40 tuli liigub Kuusalu kiriku juurest rongkäiguga mööda Kuusalu teed Pihlaka tänava kaudu Laulupeo kuusikuni. Tõrvikut kannavad Kuusalu meeskoor ja Kuusalu KK poistekoor. Laulupeo kuusikus laulupeo 150 mälestusmärgi avamine, laulavad Kuusalu meeskoor ja Kuusalu KK poistekoor.
Kell 10.40 Laulupeo kuusikust pannakse tuli autodele ja liigub läbi Kuusalu küla mööda Vana-Narva mnt Kolga mõisasse.
Kell 11.15-12 Kolga mõisas tuletervitus, Kolga muuseumi näitus „Laulupeo 100 meened“, eksponeeritud ka tänavuse peo meened. Tulekiirte jagamine tantsujuht Maie Oravale, vendade Arno ja Hugo Lepnurme sünnikodusse, Hara külasse. Tulekiiri saavad ka kõik teised soovijad. Esineb Punase Lauliku Klubi. Kolgale “EV100 igas külas” mälestusplaadi üleandmine.
Kell 12 jätkab tulekolonn teekonda Kolga-Pudisoo-Loo-Kuusalu küla-Kiiu mõis. Tulekolonniga liituvad Kolga vabatahtlikud päästjad.
Tule kõrvalteekond: orienteeruvalt kell 13-14 tulekiire toomise kontsert Hara sadamas. Tulekiire võtmine Kolga mõisast kell 12, teekonnal jagatakse tulekiire ka Kolgakülale, sealt edasi Loksa kaudu Hara sadamasse, kus on kontsert. Esinevad meeskoor, rahvatantsuansambel, viiuldajad, on regilaulu ja luuletust, laulu ja esineb noortebänd. Hara sadamast saadetakse tulekiired Juminda ja Pärispea poolsaare küladesse mööda merd paatidega.
Kell 12.30 tuletervitus Kiiu mõisa ees, tervitavad vallavalitsus, vanaemade tantsurühm Tiiu. Kell 13-13.20 tseremoonia Valkla kivi juures. Kuusalu noorkotkad, kodutütred, kaitseliit ja vabatahtlikud päästjad. Tule üle andmine Kuusalu vallalt Jõelähtme vallale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.