Selgus Veljo Tormise Virtuaalkeskuse visuaalse identiteedi kujunduskonkursi võitja

PRESSITEADE
18/05/2020
Veljo Tormise Kultuuriselts MTÜ

Selgus Veljo Tormise Virtuaalkeskuse visuaalse identiteedi kujunduskonkursi võitja. Konkursile laekunud 63 töö hulgast valis žürii parimaks Margus Tõnnovi ideekavandi.

Žürii koosseisus olid Veljo Tormise Kultuuriseltsi nõukogu, digikultuuri aasta eestvedaja Martin Aadamsoo, helilooja perekonnaliikmed ning valdkonna spetsialistid Atko Januson, Helene Vetik ja Marko Kekišev.

Žüriiliige Atko Januson märkis, et töid oli nelja selgelt eristuva lähenemisega. “Esitati Veljo Tormise allkirja või käekirja stiliseeringud, Veljo Tormise portree/profiili kujutisi erinevates
vormi- ja stiililahendustes, mis ulatusid realistlikust kuni abstraktseteni. Etnograafilised logolahendused põhinesid ruunikirjal ja Soome-Ugri mütoloogilistel kujunditel. Ideekavandite hulgas olid mitmed helilooja initsiaalide või keskuse nime esitähtedel põhinevaid tüpograafilisi lahendusi. Lisaks muud abstraktsemad kujundused muusika ja helilainete teemadel, nagu ka võidutöö,” sõnas Januson.

Kunstnik Margus Tõnnovi loodud logo on jõuline ja minimalistlik, selle aluseks on fragment visuaalsest heliribast.

Veljo Tormise Virtuaalkeskuse pidulik avamine toimub 7. augustil 2020 helilooja sünnikodus Kõrveaial. Virtuaalkeskuse – internetipõhise infobaasi eesmärk on tagada Tormise loomingupärandi kättesaadavus, säilitamine, levik ning rahvusvahelise tuntuse edendamine.

Projekti arendamist ja valmimist on toetanud EAÜ, KULKA, Digikultuuriaasta 2020 ja Kuusalu vald. Projekti teostajaks Veljo Tormise Kultuuriselts MTÜ


Iti Teder
+372 5466 7689
Projektijuht/Veljo Tormise Virtuaalkeskus
Project Manager/Veljo Tormis Virtual Centre

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.